Informatie

rijhal overasselt

De volgende drie verenigingen zijn actief in de Rijhal van Overasselt

- De Rijvereniging  (dressuur en springen)
– De Ponyclub (dressuur en springen)
– De Menvereniging (paard en wagen)

Het stichtingsbestuur is een bestuur bestaande uit 5 enthousiaste leden uit deze 3 verenigingen die de Rijhal Overasselt beheert en exploiteert. De rijhal is in het bezit van het veiligheidscertificaat. De hierbij horende regels e.d. dienen nageleefd te worden.

In onze prachtige grote rijhal ( 60 x 20 meter ) bieden we u elke woensdag (in het winterseizoen, van oktober t/m maart, zie oefenspringen) de mogelijkheid om te komen springen.

In de aangrenzende binnenbak ( 40 x 20 meter ) is de mogelijkheid om los te rijden/springen.

De rijhal heeft aangrenzend een zeer ruime en verharde parkeerplaats.

Paarden Rijvereniging in Overasselt

Rijvereniging St. Waldrick is een vereniging voor paardensporters uit Overasselt en omgeving. De vereniging is bedoeld voor ruiters / amazones met een (eigen) paard. We zijn aangesloten bij Kring Cuijk van de regio Noord Brabant van de KNHS.Het doel van de vereniging is het (doen) beoefenen van de paardensport, het bevorderen van de basiswedstrijdsport en het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van paarden en pony’s.

Voor verdere informatie verwijzen wij u graag naar de website van de Rijvereniging Overasselt

Ponyclub in Overasselt

Ponyclub St Walrick is een vereniging voor ruiters en amazones van 7 t/m 18 jaar die in clubverband met hun pony willen rijden. Twee keer per week wordt er les gegeven door gediplomeerde instructeurs, er kan deel genomen worden aan wedstrijden , zowel afdelingsdressuur, individuele dressuur en springen. De afdelingsdressuur wordt binnen de club gestimuleerd omdat er in teamverband wordt gesport en het samen rijden hierbij van groot belang is. Een goede relatie tussen mens en dier staat bij de club voorop.

Voor verdere informatie verwijzen wij u graag naar de website van de Ponyclub Overasselt

Menvereniging St. Waldrick

De menvereniging is een actieve vereniging waarbij het mennen, ofwel in de volksmond, het sturen van paard en wagen, centraal staat. Dit doen zij op en nabij een unieke lokatie in Nederland: Overasselt (vlak bij Nijmegen). Ons onderkomen is gelegen nabij de Hatertse vennen, een zeer mooi en groot vennengebied, met veel routes voor zowel paard als paard en koets.

Voor verdere informatie verwijzen wij u graag naar de website van de Menvereniging Overasselt